Of u nu een gezelschapsvolière wilt of een volière met verschillende vluchten; een vogelvolière is een absolute aanwinst voor iedere vogelliefhebber. RS Volièrebouw heeft een ruime ervaring in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van volières. U kunt een standaarduitvoering bestellen, maar uiteraard is ook maatwerk mogelijk. Dan kijken we samen met u specifiek naar uw wensen en maken we een voorstel voor de uitvoering.

Met een volière creëert u een aantrekkelijke buitenruimte met daarin natuurlijke elementen voor uw vogels. Zo hebben zij meer bewegingsvrijheid, wat de gezondheid  van uw vogels zeker ten goede komt. Daarnaast is een volière een verfraaiing en verlevendiging van uw tuin.  Hieronder een aantal aspecten waar rekening mee moet worden gehouden bij het bouwen van het vogelverblijf.

Locatie en ontwerp 

  • De beste locatie voor het verblijf;
  • Losstaande volière of volière tegen bebouwing;
  • Andere obstakels t.a.v. de bouw van de volière: heeft u een schuine muur of een boom in de tuin op de plek waar u het vogelverblijf wilt plaatsen? Wij bedenken een oplossing op maat!
  • De vorm van de volière: bijna elke vorm is mogelijk, van rechthoekig, schuin aflopend tot achthoekig.

Materiaal 

Voor het frame maken we gebruik van een aluminium profiel in combinatie met een flensprofiel of gaas. U kunt kiezen voor een overkapping van gaas (open) of dicht door gebruik te maken van polycarbonaat. Voor binnenverblijven kunnen we ook ACP toepassen. De sloten zijn van geanodiseerd aluminium.

Inrichting 

  • Met of zonder nachtverblijf;
  • Met of zonder meerdere vluchten;
  • Toegangsdeur met of zonder een nis of sluis.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u specifieke wensen die u wilt bespreken? We gaan graag met u in gesprek en voorzien u van professioneel advies zodat u een keuze kunt maken voor de volière op maat die bij u en uw vogels past. Neem contact met ons op door een mail te sturen naar info@rsvolierebouw.nl  of telefonisch via  06 55 33 00 05. U kunt ook direct, geheel vrijblijvend, een offerte aanvragen.